Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френският писател Давид Фоенкинос представи филма си "Деликатност" на "Любовта е лудост"

Снимка: loveisfolly.org

Един от най-успешните френски писатели Давид Фоенкинос, който има над10 литературни награди, а книгите му са преведени на 40 езика, е гост на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост” във Варна. Той представи филма си „Деликатност”, който участва в конкурсната програма. Лентата е създадена по едноименното му произведение и е с участието на френската кинозвезда Одри Тоту.

Фоенкинос приемаше с усмивка поздравленията на пубиката на кинофестивала. Запитан от кореспондента на БНР дали успехът на книгата е по-голям, или филмът печели повече почитатели, както и дали историята е изцяло предмет на въображението му, той отговори:

И двете имат голям успех. Междувременно написах и други произведения, каза писателят. Той допълни, че в чужбина филмът е много популярен заради участието на Одри Тату, която получава стотици сценарии годишно и е избрала неговата книга, защото много я е харесала заради вълнуващите моменти. Историята е изцяло измислена, но в нея винаги има лични моменти, каза Фоентинос. Що се отнася до партньора на Одри Тату във филма, той е много популярен във Франция, но е белгиец".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!