Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама задържани за разпространение на наркотици във Варна

Снимка: МВР

Двама мъже са задържани за разпространение на наркотици при специализирана операция в заведения на крайбрежната алея във Варна. 

При извършване на лични обиски на 35-годишен мъж от Варна и 32-годишен мъж от Русе са намерени различни количества наркотични вещества - кокаин, амфетамини, марихуана. В сейф за съхранение на лични вещи в заведението, нает от варненеца, е открито газово оръжие. След направената експертиза е установено, че е преправено в огнестрелно.

Двамата са участвали в схема за разпространение на наркотици. На определено място в заведението били оставяни дозите с наркотици, а клиентите се самообслужвали, като оставяли на същото място парите.

Извършени са обиск и претърсване в дома на русенеца, който имал свое жилище във Варна. Оттам са иззети значително количество амфетамини, анаболи, чист кокаин, марихуана, празни найлонови пликове за разфасоване на дозите, електронна везна, както и 9-мм патрони, пари в евро и левове.

Извършителите са задържани за срок до 72 часа. Работата по досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура .


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!