Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мехмед, който изчезна в местността Балабаница, е починал в резултат на счупен прешлен

Образувано е досъдебно производство за склоняване към самоубийство

| обновено на 26.08.15 в 18:04
Снимка: БГНЕС
Причината за смъртта на 21-годишния Мехмед, чието тяло беше открито във вторник, е счупване на първи гръбначен прешлен, установи аутопсията.

Момчето, което изчезна в събота под връх Белмекен, е починало на място. Вероятно травмата е следствие на фатално падане.

С това случаят не приключва, каза говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за склоняване към самоубийство. Хипотезата е работна, обясни прокурор Димитрия Ганчева, тъй като, когато има труп без следи на насилие върху него, формално се работи по тази версия. Затова е назначена и тройна съдебно-медицинска експертиза, която трябва да докаже по безспорен начин, че няма външна намеса в смъртта на Мехмед.  Най-лансирана версия към момента, е че момчето е паднало,  докато е тичало по склона, вероятно подплашено от животно. На мястото е открита и следа от подхлъзване.

Според д-р Ангел Фингаров, подобен удар, със счупен първи прешлен, е несъвместим със живота и, дори родителите да са били на място, е нямало как да спасят Мехмед.

Засега не е ясно, защо във фаталния ден той е тръгнал в посока обратна на мястото, където е бил паркиран автомобилът на семейството му. Родителите му не могат да повярват, че се е загубил.

Мехмед Сечков изчезна в събота по обед в местността Балабаница и бе открит във вторник в малинаж, на километър от мястото, след четиридневно издирване. . 21-годишното момче ще бъде погребано в родното си село.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!