Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Стратиева: С новата кола се чувствам все едно имам още едно С2 зад мен

Екатерина Стратиева: С новата кола се чувствам, все едно имам още едно С2 зад мен
Снимка: Личен архив

Европейската рали шампионка за миналата година Екатерина Стратиева отново ще участва в кръг от надпреварата на Стария континент. Българката ще стартира в рали "Барум" в Чехия, което ще се проведе в края на седмицата.

Стратиева и новият й навигатор - унгарката Юляна Нирфаш, ще имат нов автомобил - Мицубиши Ево 9. Двете се познават от състезанията в Европейския рали шампионат, като в последните две години Нирфаш печели титлата при автомобилите с предно предаване с пилот Золтан Бешеняк.

През 2015 година българо-унгарският тандем вече участва в рали Ирландия, където спечели първото място при дамите, но скъсване на болтовете, държащи двигателя на техния Ситроен C2, ги принуди да се откажат в следващата надпревара в Белгия.

Завръщам се в шампионата три кръга преди края, като надеждата ми е, че ще можем да участваме поне в още един старт в Швейцария или Гърция. Сериозно предизвикателство за мен е колата, която ще използваме в Чехия. Мицубиши-то е коренно различно от моя Ситроен. През миналата седмица направих първите си тестове с него. Тази кола е много по-тежка от моята, върви на ниски обороти и трябва да карам на високи предавки. Всичко е обратно в сравнение с C2, сподели Стратиева.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!