Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Намерихме точната формула за борба с корупцията

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви във Варна, пред участниците в осмия Университет на младежката организация на ГЕРБ, че е намерил нова формула за работа в борбата с корупцията:

Мисля, че най-сетне намерихме точната формула за работа. Тези звена, които направихме от данъчни, митничари, БОП, ДАНС с наблюдаващи прокурори, които ежедневно ходят на работа на различни от техните работни места.Тези екипи се събират, един етаж им направихме, само достъп до тях.

Изкарахме сигнали от всички масиви на МВР, на митниците , данъчните, на ДАНС. И тези хора – 12 човека, едните се занимават с петрол, другите с цигарите, трети се занимават със захарните изделия. Виждате - резултатите са около 2 милиарда и 300 повече в сравнение с предишния период. Всички тези пари са отивали в контрабандисти. Те са замърсявали политическата система, замърсявали са администрацията и съм далеч от мисълта, че това ни е таванът.

Борисов уточни, че със събраните по този начин средства ще бъде запълнен дефицитът от 3,7 процента, оставен от правителството на Орешарски.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!