Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Страните от НАТО осъдиха руските въздушни удари в Хама, Хомс и Идлиб

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Страните съюзнички от НАТО остро осъдиха атаките на руските военновъздушни сили в сирийските градове Хама, Хомс и Идлиб. Според изявление на посланиците от Алианса, които се събраха извънредно тази вечер, тези атаки са довели до цивилни жертви и не са били насочени срещу "Ислямска държава".

Северноатлантическият съвет на НАТО изрази и категоричния си протест срещу нарушаването на суверенното въздушно пространство на Турция от два руски военни самолета на 3-ти и 4-ти октомври в провинция Хатай. Действията бяха окачествени като крайно опасни и безотговорни, а от Русия беше поискано обяснение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Йенс Столтенберг

НАТО се събира спешно заради навлизането на руски изтребител в турското въздушно пространство

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди Русия, че ескалира напрежението със Северноатлантическия пакт с "недопустимото" нарушаване от страна на неин военен самолет на турското въздушно пространство . Столтенберг свиква извънредна..

публикувано на 05.10.15 в 16:18

Специални сили на НАТО подпомагат афганистанската армия в битката за Кундуз

Специални сили от мисията на НАТО в Афганистан са разположени в Кундуз, за да помогнат на афганистанските си колеги да си възвърнат големия северен град, който от три дни е в ръцете на талибаните. Това е съобщил за Франс прес полковник Брайън Трайбъс –..

обновено на 30.09.15 в 13:06