Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновени операционни и нова апаратура след ремонта на болница "Света София" в столицата


600 хиляди лева са вложени за ремонта на Първа АГ болница "Света София" в София, където са обновени операционните и Отделението по анестезиология и активно лечение. Директорът д-р Иван Костов посочи какви промени има в болницата:

Закупихме много важна апаратура като анестезиологични апарати, ултразвукови апарати, един от които се използва активно и за скрининг за рак на млечната жлеза. Проектът продължи няколко месеца, усвоихме около 600 хиляди лева, всичко това се прави в името на здравето на нашите пациенти и затова да се раждат повече здрави бебета.

Пилотно в тази болница за пръв път внедряваме при леглото на болния да се използва онлайн информационна система, като визитиращите лекари ползват таблети. Те се ориентират веднага за административните данни на пациента, за неговото клинично състояние, за терапията, която получава, лабораторни изследвания, което в крайна сметка води до по-голямо качество на медицинската услуга.

Столичната община отделя 1 милион лева от приходите от приватизация за подпомагане на материалната база на общинските здравни заведения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!