Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" със страхотна победа в "Битката за Тракия"

Отборът на "Берое" записа една от най-хубавите си победи през 2015 година, побеждавайки категорично с 3:1 като гост "Ботев" Пловдив. На спортната база на "жълто-черните" в Коматево "зелените" не оставиха никакъв шанс на своя съперник и затвърдиха тенденцията от последните години да играят изключително успешно в "Дербито на Тракия".

Старши-треньорът Петър Хубчев направи само една промяна в сравнение с класическия успех във Варна над "Черно море" през седмицата, като вместо Венцислав Василев мястото до капитана Иво Иванов в центъра на отбраната зае Владимир Зафиров. Останалите изпълнители в "зелено" бяха: Благой Макенджиев на вратата, Атанас Зехиров и Веселин Пенев съответно отдясно и отляво на защитата, Елиаш и Георги Динков опорни полузащитници, отдясно на атаката Неманя Милисавлевич, отляво Стивън Петков, а местата си на върха на атаката сменяха Спас Делев и направилият пореден силен мач Георги Андонов.

И двата тима започнаха предпазливо двубоя, като играта се водеше предимно в средата на терена. Беройци за пореден път като гост играха добре групирани и не даваха особени шансове на противника да организира опасни атаки. Първата сериозна опасност пред вратата на "Ботев" дойде в 34-тата минута, когато Спас Делев изпълни добре пряк свободен удар, но топката кацна на гредата зад стража на домакините Виктор Голас. Осем минути по-късно Георги Андонов се нагърби с изпълнението на фаул от удобна позиция отдясно и този път нямаше спасение за "Ботев" - 0:1 за "Берое"!

Второто полувреме отново започна равностойно и изобилстваше битката в средата на терена. Домакините погледнаха по-смело към вратата на Макенджиев, но удари на Александър Колев и Милен Гамаков не намериха целта. Беройци, от своя страна дебнеха своя шанс на контраатака, но до сериозни опасности пред Голас не се стигаше. В 73-тата минута обаче Елиаш напомни за своите фирмени изпълнения след статични положения и след центриране от корнер бе най-съобразителен в наказателното поле и от няколко метра с глава покачи резултата на 0:2. Това обаче бе всичко в двубоя. "Зелените" не спряха да търсят попадения в противниковата врата, като апотеозът на играта на целия отбор в мача дойде в 84-тата минута, когато Атанас Зехиров направо се подигра с половината отбор на "канарчетата", след като отне топката от противник зад централния кръг на терена, пробяга на висока скорост с топка в крака разстоянието до наказателното поле на "Ботев" и със страхотен удар на външен фалц с десния крак реализира третото попадение за "Берое" - 0:3.

До края на срещата старозагорци не се отказаха да търсят ново попадение, но до такова стигнаха домакините - Божидар Васев отбеляза почетен гол в добавеното време, за да оформи крайното "Ботев" - "Берое" 1:3.

С тази страхотна победа "Берое" затвърди добрите игри в последните десет дни и за трети пореден мач отбеляза три гола. Предстои почивка за националните отбори, като следващият мач на "зелените" е в Стара Загора с "Литекс" на 21 ноември от 16:30 часа. След XV-тия кръг "заралии" заемат третата позиция с 26 точки, изпреварвайки шампиона "Лудогорец". Водач е "Левски" с 31, следван от "Литекс" с 27.

„Ботев“ (Пловдив) – „Берое“ (Стара Загора) 1:3
голмайстори: 0:1 Георги Андонов 42′, 0:2 Елиаш 73′, 0:3 Атанас Зехиров 84′, 1:3 Божидар Васев 90’+4′
„Ботев“: 1. Виктор Голас – 11. Йордан Христов, 6. Даниел Златков, 22. Пламен Николов, 24. Лазар Марин – 88. Милен Гамаков, 17. Лъчезар Балтанов (к) – 10. Серкан Юсеин (58′ – 8. Божидар Васев), 20. Николас Варела (58′ – 96. Даниел Генов), 91. Рахави Кифуети (79′ – 45. Наско Милев) – 9. Александър Колев; неизползвани резерви: 84. Валентин Галев, 4. Владимир Айтов, 18. Радослав Терзиев, 28. Филип Филипов; старши треньор: Ермин Шиляк
„Берое“: 22. Благой Макенджиев – 28. Веселин Пенев, 3. Владимир Зафиров, 6. Иво Иванов (к), 18. Атанас Зехиров – 15. Георги Динков, 21. Елиаш – 20. Неманя Милисавлевич (76′ – 14. Георги Божилов), 73. Стивън Петков (59′ – 27. Игор Джоман), 7. Георги Андонов (85′ – 10. Исмаил Иса) – 77. Спас Делев; неизползвани резерви: 23. Илко Пиргов, 4. Венелин Филипов, 24. Венцислав Василев, 11. Антон Огнянов; старши треньор: Петър Хубчев
жълти картони: Пламен Николов (33′ – спречкване), Милен Гамаков (36′ – груб фаул), Даниел Златков (40′ – нарушение)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

PFC Beroe Stara Zagora

"Берое" прати бразилец във Виетнам

ПФК "Берое" преотстъпи своя футболист Уерик Каетано на виетнамския клуб "Да Нанг" . Това съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница. Каетано подписа с "Берое" в началото на 2024-а година и изигра 17 мача със зелено-бялата фланелка, в..

публикувано на 14.08.24 в 16:52

Грации от „Елит“ тренираха в планината

Възпитаничките на старозагорския СКХГ „Елит“ проведоха подготовка на планина. В Родопите грациите и тренираха и пътуваха, за да опознаят красотата на българските планини. „В момента работим с ансамбъла, в който има две нови гимнастички, а той е..

публикувано на 14.08.24 в 14:45

Казанлъшката шахматистка Ния Малчева спечели първо място при деца на турнир в Чехия

Казанлъшката състезателка по шахмат Ния Малчева спечели първо място на състезание в чешкия град Рожнов под Радхощем, съобщават от местната администрация в официалната си интернет страница. Малчева е на десет години, а заедно с титлата, спечели и звание..

публикувано на 14.08.24 в 14:35

Ивайло Тонев се завръща в Стара Загора

Мъжкият баскетболен "Берое" обяви поредното си ново попълнение за новия сезон. В Стара Загора се завръща Ивайло Тонев. Той е роден в Хасково преди 25 години.  Играл е в "Шампион 2006", ЦСКА, "Академик" Пловдив, "Ямбол", "Черноморец".  Миналата..

публикувано на 14.08.24 в 14:11

Диян Иванов: Надявам се до няколко години да имаме и мъжки тим на ФК "Траяна"

Диян Иванов е треньор в детско-юношеската школа на ФК "Траяна". Той се занимава с родените през 2013 година деца. Наскоро неговите възпитаници се върнаха от лагер в Созопол, като бяха в курорта "Каваците". "В клуба ни тренират деца от най-големите,..

публикувано на 14.08.24 в 11:55

Скейтборд клуб Стара Загора дава безплатни уроци на начинаещи

Безплатни тренировки по скейтборд ще се провеждат в парк Артилерийски, съобщи за Радио Стара Загора Стефан Тонев от скейтборд клуб Стара Загора.  Занятията са предназначени за деца от всякакви възрасти, като целта е да се засили интересът към..

публикувано на 13.08.24 в 15:27

Красимир Мечев: Ще се опитаме да бъдем сред отборите в челото на шампионата

"Започнахме добре първенството в Югоизточната В група с две победи. Първо като гости в Свиленград, сега у дома с тима на "Атлетик" Куклен. Имаме доста нови момчета в тима, като състава е смесица от рутина и млади играчи. Надявам се да играем още..

публикувано на 13.08.24 в 13:20

Американска баскетболистка пристига в Стара Загора

Женският баскетболен отбор на "Берое Стара Загора" обяви първото си чуждестранно попълнение за новия сезон. Това е американският гард Рейчъл Териът. Тя е на 30 години и идва от шампиона на Беларус БК „Минск“, където миналия сезон регистрира средно на..

публикувано на 13.08.24 в 12:19

Тежкоатлетите ще подновят тренировки

През следващата седмица възпитаниците на клуб по вдигане на тежести „Аполон“ ще подновят тренировъчния процес. Изключение са двамата национали Валентин Генчев и Габриел Маринов, които не са спирали подготовка. Пред тях са участия в европейско и..

публикувано на 13.08.24 в 09:35

Нов баскетболист в "Берое"

Ново попълнение обяви мъжкият баскетболен отбор на „Берое“. Това е младежкият национал на България Кръстомир Михов. Той подписа договора си с клуба и ще започне подготовка под ръководството на Даниел Клечков в началото на септември. Кръстомир Михов е..

публикувано на 12.08.24 в 19:08