Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мигранти блокираха железопътната линия между Гърция и Македония

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Напрежение на границата между Гърция и Македония - мигранти блокираха  железопътната линия от гръцка страна с искане да преминат на македонска територия. На място пристигна министърът по миграция Янис Музалас.

Около хиляда и петстотин мигранти блокираха железопътната линия. Заявяват, че са готови да започнат гладна стачка, ако властите на Македония не им позволят за преминат през страната. Засега Скопие приема само граждани на Сирия, Иран и Афганистан.
Тези, които блокираха железопътната линия са от Пакистан. Положението на границата с Македония е непредвидимо, защото от гръцка страна няма достатъчно място за настаняване на мигрантите, които в студеното време нощуват навън. Проблемно е и изхранването на хилядите хора, които в този момент се намират на границата, коментират доброволци, които оказват помощ на властите.

Министърът по миграция Янис Музалас пристигна  на място и обещава да се вземат бързи мерки по временно настаняване на всички мигранти. Кметът на района съобщи, че в момента мигрантите на границата са над 8 хиляди и напрежението расте.Тези на  които е отказан достъп до Македония заплашват да не пропуснат никой да премине границата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!