Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осмокласник пострада тежко на спортна площадка в училище в Разлог

Момчето е със сериозна опасност за живота, съобщиха от "Пирогов"

| обновено на 02.12.15 в 19:10
14-годишният Атанас Мишков е пострадал тежко в двора на основно училище "Никола Парапунов" в Разлог, след като метална футболна врата е паднала върху него.

Атанас е пострадал в час по физическо възпитание. Част от осмокласниците играели футбол, а той бил на вратата. Според учителя, който е съпровождал момчето до болницата в Разлог, тежката метална врата буквално се е стоварила върху главата на Атанас. Като причина той посочил силния вятър.

Момчето е в кома, с тежка черепно-мозъчна травма. Опасността за живота му е реална. След като е бил изследван и интубиран в местната болница, около 14.00 часа Атанас Мишков е транспортиран спешно за "Пирогов", каза травматологът д-р Николай Георгиев от Разлог.

Следователи в момента извършват оглед на мястото на инцидента, за да установят точните причини за падането на вратата. От училището твърдят, че наскоро е бил направен преглед на безопасността на всички спортни съоръжения и разполагат с протокол за това. Директорката Даниела Пелтегова е била на семинар извън града, но спешно е тръгнала за Разлог. От Инспектората по образование в Благоевград също са разпоредили проверка по случая.

Опасността за живота на момчето е сериозна, потвърдиха и от "Пирогов". Д
ежурният неврохирург в болницата -  д-р Сашо Атанасов, който е приел пострадалия Атанас, каза:

Детето е в крайно тежко общо състояние, в кома, дълбока кома, със сериозна опасност за живота. Има тежка контузия на мозъка и на мозъчния ствол, двустранно счупване на основата на черепа и оток на мозъка.
 

Заради тежкото състояние на момчето, от "Пирогов" отказват да се ангажират с прогноза за живота на Атанас Мишков.
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!