Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция е готова да посрещне хилядите руски туристи, които се отказаха от курортите в Турция

Снимка: БГНЕС

Гърция е готова да посрещне хилядите руски туристи, които след призива на президента Путин се отказаха от курортите в Турция заради влошените отношения между двете страни. Представители на  320 руски агенции са на посещение в Крит.

Луксозни хотели, добра охрана и гръцки плажове - това са условията на руските туроператори, които пристигнаха в Крит, за да видят възможностите за прехвърляне на руски туристи към Гърция. Договарят се оферти и за други гръцки острови. Над 3 милиона и половина руснаци, които традиционно почиват в Турция, са проявили интерес да почиват през лятото в Гърция или Испания,съобщават от руските туристически агенции. Най-силен е интересът към остров Крит, където туристическия сезон е с по-голяма продължителност.
Руснаците проявяват силен интерес и към островите Санторини, Миконос,Корфу и Родос. По статистика на министерството по туризъм, половината от почиващите руснаци в Гърция плащат около 200 евро за посещение на археологически паметници,за развлечения около 500 евро,а нямат ограничения в покупките.Туристическият бранш в Гърция представи и подходящи оферти за религиозен туризъм,което е съществена част от изискванията на руснаците.
Правителството в Атина пое ангажимент да се ускори издаването на виза за руските туристи, като се увеличи броят на работещите в гръцките дипломатическите мисии в Русия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!