Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незаконни превозвачи създават проблеми на обществения транспорт в Силистренската област

Снимка: РАДИО ВИДИН

В Силистренска област незаконни превозвачи създават проблеми на обществения транспорт. Поради незаконните таксита преди седмица две села останаха без автобусни превози

Селата Страцимир и Българка са без обществен транспорт, защото превозвачът се е отказал, защото не могъл да издържи на конкуренцията на незаконните таксита.


С леки коли пред автобуса постоянно пътуват хората на същата цена за отиване и връщане, но без лиценции и без да си плащат данъците. Само печалбата в джоба и това е, разказват потърпевши.

Директорът на дирекция "Икономика" в община Силистра Йорданка Владимирова, обясни, че поради този факт е много трудно да се намери обществен превозвач:

Превозвачите изразяват нежелание да заявят да карат определени линии поради наличието на нерегламентарин превоз.

Проверките относно нерегламентираните превози са основно в правомощията на институции като ДАИ и КАТ, не наши. Бедата е, че се попада в ситуация, в която е частна кола или има предварителни уговорки с живущите да ги пренася до града и обратно, така че няма как да се докаже, че това е таксиметров превоз,   допълни Владимирова.

От следващата седмица маршрутната линия до селата Страцимир и Българка поема нов превозвач, но не се знае колко време ще издържи, тъй като проблемът с незаконните таксита е на дневен ред от години,  а и до ден днешен решение няма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!