Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 90 лв. е „Коледната кошница” тази година

Снимка: БГНЕС


87,69 лв. ще струва т.нар. “Коледна кошница“ тази година в Стара Загора според проучване на 24 основни продукти за празничната трапеза на Системата за агро-пазарна информация в Хасково.

Изчислението е направено въз основа на стоки в средния ценови диапазон, които традиционно се включват в менюто на Рождество Христово, съобщи пред Радио Стара Загора Геновева Генева.

Тя уточни, че изчисление в този вид, досега не е правено, но сравнителния анализ на отделните стоки миналата година по това време и сега показва, че храните на пазара в Стара Загора леко са поевтинели.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца от Ямбол помагат на Воден и Крайново

Деца от Ямбол дариха средства за пострадалите от огнения ад жители на боляровските села Воден и Крайново. Малчуганите сами изработиха продукти, организираха базар и събраните средства предоставиха на хората, които останаха без свой дом. „Благодарим Ви за..

публикувано на 02.08.24 в 12:37
Снимката е илюстративна

Мъж е с опасност за живота след падане от електрически скутер

43-годишен мъж е с опасност за живота след падане от електрическа тротинетка.  По информация на полицията на 01.08.2024г., в 02.40ч., в гр.Стара Загора мъжът се е движел с индивидуално електрическо превозно средство по ул."Св. Отец Паисий". На..

публикувано на 02.08.24 в 11:38

Предадоха на съд 25-годишен за трафик на мигранти

Районна прокуратура – Стара Загора предаде на съд 25-годишен български гражданин за трафик на мигранти. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 31.07.2024 г., на автомагистрала „Тракия“, в землището на гр. Чирпан, обл. Стара Загора, чрез..

публикувано на 02.08.24 в 11:29
Снимки: Община Хасково

Пожарът на полигон „Корен“ е ограничен

Пожарът на полигон „Корен“ е ограничен. Няма пряка опасност за хората от близките села Елена, Криво поле, Момино, Динево, Корен и Любеново.  Община Хасково оказва логистична подкрепа на хасковските огнеборци. На терен остава 10-тонна водоноска на ОП..

публикувано на 02.08.24 в 09:53

Задържаха старозагорец шофирал дрогиран

48-годишен старозагорец е хванат от полицаите снощи да шофира "Порше" дрогиран. Той е заловен от автопатрул в димитровградското село Радиево, съобщават от ОД на МВР Хасково. Проверката с техническо средство показала, че старозагорецът е..

публикувано на 02.08.24 в 09:48

Специализиран автомобил получи пожарната в Чирпан

Нов специализиран автомобил получи Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора. Той е един от шестте в страната, които са осигурени чрез Фонда за пътна безопасност и ще бъде на разположение на пожарната в..

публикувано на 02.08.24 в 09:32
Регионална библиотека „Сава Доброплодни

Надпревара за най-активен детски читател организират в библиотеката в Сливен

И тази година Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен организира надпревара за най-активен читател в детския отдел. В края на ваканцията ще бъдат обявени и читателите, които са прочели най-много книги през ваканцията, разказа за Радио..

публикувано на 02.08.24 в 09:25

Отбелязваме Илинден

Илинден е денят, в който се почита Свети пророк Илия. По стар стил той се отбелязва на 2 август, а по нов - на 20 юли. Свети Илия се тачи от всички християни като най-големия библейски пророк и заедно с Моисей. Има поверие, че на този ден морето взима..

публикувано на 02.08.24 в 09:18

Прогнозата за потребителската кошница е за устойчиво равновесие

Между 90 и 93 лева е била стойността на потребителската кошница за месец юли, ако закупим по единица от всички 30 продукта, които обхваща. Това съобщи председателят на ДКСБТ Владимир Иванов. Данните са идентични на миналогодишните по същото..

публикувано на 02.08.24 в 08:45

Учебни стрелби подпалиха военния полигон "Елена" край Хасково

Военнослужещи от Военновъздушните сили и Сухопътните войски участват в гасенето на пожара, възникнал на полигон „Елена“, съобщават от Министерството на отбраната. В погасяването на огъня участват два модула – единия от полигонната команда на полигон..

публикувано на 01.08.24 в 18:22