Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофи с пострадали в Ришкия проход, Старозагорска и Шуменска област

| обновено на 03.01.16 в 16:56

Снеговалежът и непочистените платна са причина за пет закъсали автомобила в ранния следобед на автомагистрала "Тракия" между Пловдив и Стара Загора. Две от колите бяха преобърнати в нивите.

Само един инцидент има с пострадали на територията на Старозагорска област. След катастрофата край село Бял извор в 11.30 часа тази сутрин мъж е настанен в болницата в Стара Загора, а жена - в болницата в Хасково. Няма опасност за живота им. 

В Старозагорска област вали слаб сняг, пътищата са заледени и обработени. Температурата на Шипка е минус 12 градуса, а на Хаинбоаз - минус 10. Видимостта е добра. Движението е без ограничения за автомобили до 10 тона.

Осем души пострадаха в два пътни инцидента в рамките на два часа по пътя Шумен-Бургас, в района на село Веселиново. Първият инцидент е възникнал малко преди 13.30 часа днес на разклона за Смядово. Ударили са се два насрещно движещи се автомобила "Опел Зафира" с шуменска регистрация и "Мерцедес" с хасковска. В МБАЛ-Шумен са откарани общо петима души -от тях двама са пътували в "Мерцедеса" и трима в "Опела". Няма сериозно пострадали по първоначална информация. Преглеждат се в болничното заведение. Малко по-късно до Райковец е възникнал друг пътен инцидент. Ударили са се насрещно движещ се ван с ямболска регистрация и лек автомобил "Рено" с добричка. Трима души са откарани в шуменската болница, между които и две деца, които са пътували в автомобила с марка "Рено". След първоначално извършения преглед данни за сериозни наранявания няма. И в момента екипи на Пътна полиция са на място и работят. Движението не е затруднено, няма задръствания в пътните участъци. От полицията в Шумен призовават водачите да шофират внимателно и да спазват ограниченията за скорост. Да не тръгват с неподготвени автомобили за зимни условия. Още няколко сигнала за птп са постъпили в дежурната част на ОДМВР- Шумен.

Тежка катастрофа между два автомобила е станала в Ришкия проход. Няма жертви, но колите са блокирали и двете платна. Движението през прохода временно беше спряно до преместването на катастрофиралите автомобили .

От агенция Пътна инфраструктура съобщават, че вече е възстановено движението по пътя след Ботевград, в посока Мездра.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!