Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха един от нападателите срещу собственик на фирма в Пазарджик

Снимка: БГНЕС

Задържан е един от четиримата извършители на въоръжения грабеж в Пазарджик през декември, при който бяха простреляни собственик на фирма и брат му. Срещу 56 годишния Васил Атанасов от Пловдив е повдигнато обвинение за грабеж с опит за убийство в условията на опасен рецидив.


Въоръженият обир стана на 21 декември около 21.00 часа в индустриалната зона на Пазарджик, където се намира офисът на Спас Спасов. В сградата нахлуха четирима маскирани и въоръжени мъже. В момента на инцидента в офиса били още съпругата на Спасов и брат му. Те направили опит да противодействат на обира и тогава нападателите простреляли двамата мъже. Това наложи настаняването им в софийска болница, където се лекуват. При обира бяха взети 20 хиляди лева и всичкото налично злато, което според разследващите е в голямо количество.  

От години Спас Спасов се занимава със строителни работи и саниране на сгради. В Пазарджик е популярен и с осигуряването на изборни гласове сред ромското население. На последните избори синът му Антон Николов стана общински съветник от БСП, избран с преференциален вот. 

Задържаният Васил Атанасов остава в пазарджишкия следствен арест с постоянна мярка “задържане под стража“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!