Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

„Курортите пълни, училищата празни“. С това заглавие на първата си страница вестник СТАНДАРТ обобщава последиците от вчерашния снеговалеж. „Много нашенци решиха да си удължат празниците по Йордановден и Ивановден. Руснаци и сърби пък останаха по родните хотели да чакат своята Коледа, която е на 7 януари. В същото време 52 училища в страната не отвориха врати заради студа и снега. Най-много деца не влязоха в класните стаи по морето. Дървена ваканция обявиха 14 школа в област Бургас и 13 във Варна.

„Шенген пред срив, шест държави върнаха границите. Мигрантският поток наложи отново паспортен контрол в Европа.“ Това пише в челния си материал вестник ТРУД, като цитира говорител на германското външно министерство.

Предупреждението от Берлин е и на първа страница на вестник СЕГА. Водещата новина на изданието гласи, че от тази година Националната агенция за приходите ще може да отпише служебно всички задължения на граждани и фирми с изтекла абсолютна давност. „Това се прави за пръв път, като се очаква сумата да е впечатляваща. НАП засега не е готова да предостави информация за размера на тези задължения. Отписването на изтекли по давност публични дългове досега бе възможно само след изрично заявление“, припомня вестникът.

„Бедните ще бъдат учени да се хранят здравословно чрез брошури, които ще им се раздават от утре заедно с пакети храна по линия на Българския червен кръст“, пише МОНИТОР. „Заедно с продуктите, които ще получават от утре хората в най-тежко социално положение като трайно безработни, пенсионери с ниски пенсии и самотно живеещи възрастни хора, в пакетите си те ще получат и четири вида листовки. Освен за здравословното хранене, те ще четат още как да се предпазват от телефонни измамници, към кого да се обърнат и какво да правят, ако домът им бъде поразен от гръм, разрушително земетресение или промишлена авария. Четвъртата брошура е предназначена за по-младите, които търсят работа, пояснили от БЧК. В нея се посочват стъпките, които трябва да направи човек, за да си намери препитание“, допълва МОНИТОР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!