Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвят обвинение за незаконно оръжие срещу кмета на Братаница

Окръжният съд в Пазарджик
Снимка: БГНЕС

Срещу кмета на пазарджишкото село Братаница Георги Спасов ще бъде повдигнато обвинение за незаконно притежаване на оръжие. Според свидетели, синът на Спасов е замесен в побой над мъж, който от месец е в неизвестност

Изчезването на Йордан Асенов -Гочето стана в началото на 6 декември. Тогава той отишъл на нивата на кмета да краде царевица заедно с четирите си деца. Синът на Спасов обаче скоро се появил и започнал саморазправа, а децата на Гочето се разбягали уплашени. От тогава Йордан Асенов е в неизвестност, а след подаден сигнал в полицията и последвал обиск, в дома на кмета Георги Спасов е открит пистолет "Макаров" с изтрити номера и 10 патрона, незаконно притежавани.

Предполага се, че Асенов е убит, но все още няма доказателства за това, каза окръжният прокурор на Пазарджик
Васил Малинов
Има доказателства, че е бил бит, но от тук нататък следите на пострадалия се губят, все още не можем да го намерим. Най-вероятно се е случило най-лошото, но досега доказателствата не са категорични. Вярно е, че е иззето едно оръжие. Спрямо Спасов ще бъде повдигнато обвинение по Член 339, но това все още не е достатъчно за повдигане на обвинение за убийство. За съжаление това лице вече повече от месец го няма.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!