Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районният съд в Панагюрище решава дали бившия кмет на Стрелча да остане в ареста

Иван Евстатиев: Невинен съм, не познавам ученичката

Хората в града обещават линч, ако политикът бъде пуснат на свобода

| обновено на 19.01.16 в 17:41

Районният съд в Панагюрище гледа мярката за неотклонение на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка. Прокуратурата поиска постоянен арест. Съдебното заседание тече при засилена полицейска охрана, тъй като пред сградата на съда има много жители на Стрелча. 

Заседанието стартира малко след 17 ч. тъй като адвокатите на Евстатиев трябваше да се запознаят с материалите. Eкскметът беше докаран в съда при засилена полицейска охрана малко преди 16 часа. На влизане той каза, че е невинен:

Няма нищо.Не съм виновен! Няма какво да обяснявам. Не я познавам.

Оказва се, че Евстатиев добре познава момичето, тъй като тя е участвала в предизборния му щаб на последните избори,на които не беше преизбран за кмет.

Тя беше член на предизборния му щаб и прекалено много му вярваше и може би той това използва и злоупотреби с нейното доверие и се възползва от нея. Детето седи, мълчи, гледа в една точка. То е стресирано. Устата й е била в кръв, когато се прибрала. Психолози работят с нея, сподели една от присъстващите.

В момента пред сградата на съда има много жители на Стрелча, които искат линч, ако Евстатиев бъде освободен. Един от присъстващите заяви:

Ние сме тук, за да видим българското правосъдие в действие, за да видиме дали действително за такива хора като него има закони. Възмутен съм, защото аз съм родител. Имам дъщеря, която е на 17 години. Ако това се случи на моето дете аз не знам как бих реагирал от тука нататък

В Стрелча се провежда паралелен митинг, както и в панагюрище. Заседанието продължава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

БСП - Стрелча свали доверието си от бившия кмет Иван Евстатиев, прокуратурата иска постоянния му арест

БСП - Стрелча свали доверието си от Иван Евстатиев заради случая с 16-годишната ученичка. Местните социалисти са го призовали да подаде оставка като общински съветник. БСП - Стрелча подкрепи и позицията за справедлив процес и отнемане на званието му..

обновено на 19.01.16 в 13:54