Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната община очаква да събере близо 590 милиона лева от данъци

Дончо Барбалов
Снимка: БГНЕС

За по-малко от три дни в София са събрани почти 1 милион лева от данъци и такси за 2016 година. Преди началото на данъчната кампания своите задължения към градската хазна са изплатили 425 юридически лица и 410 души. Очакванията са до края на годината от такси и данъци да бъдат събрани 589 милиона лева.

До края на април собствениците на сгради и автомобили могат да се възползват от 5-процентна отстъпка. За улеснение на гражданите справки и плащания могат да се правят и по електронен път, посочи заместник-кметът по финанси Дончо Барболов:

Данъчните отдели в момента работят. Във всеки един от тях може да се плати за цяла София, вече по желание на човек, където му е най-удобно, най-близко. Другият вариант за плащания е през страницата на Столична община, където може да се правят справки, може да се правят плащания и едно от нововъведенията е, че вече може да се влиза с ПИН на НАП и със своето ЕГН да влиза, да прави поправки и да правят плащания, а ПИН-овете, които ги издава Общината, те се издават в нашите данъчни отдели, така че всеки може, когато отиде тази година да си плаща данъците, да получи безплатно и ПИН, който издава Общината. Мисля, че това е едно добро улеснение за всички данъкоплатци.

Над 1 милион и 76 хиляди са издадените партиди на имоти в София. Вече са изпратени по пощата до всички съобщенията за дължимите данъци и такси. Те могат да се плащат и разсрочено през годината на четири вноски.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!