Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Казанлък ще бъде отслужена молитва за жертвите на комунистическия режим, осъдени от Народния съд

Снимка: БГНЕС

Българският народ не трябва да забравя датата 1 февруари, когато почитаме хилядите жертви на тоталитарния режим. Това заяви в Казанлък Крум Владев от Съюза на репресираните. От 2005 г. е приет закон, с който се реабилитират всички репресирани от комунистическия режим лица. Според Крум Владев обаче вече 11 години не е предприето никакво действие от страна на правосъдните органи спрямо извършителите на престъпленията. Той допълни, че Съюзът на репресираните е подал жалба срещу главния прокурор Сотир Цацаров, поради факта, че той е сезирал Конституционния съд за закона, приет от Народното събрание преди няколко месеца, чрез който отпада давността за престъпленията на комунистическия режим. На 1 февруари от 12 часа в храма “Св. Йоан Предтеча“ в Казанлък ще бъде отслужена молитва за жертвите на комунистическия режим, осъдени от т.нар. Народен съд.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Задигнаха маси и столове от заведение в Стара Загора

Старозагорско кафене остана без обзавеждане  след като неизвестни задигнаха част от масите и столовете на заведението. На 26.08.2024г., в 12:00ч., във Второ РУ-Стара Загора е получено съобщение за кражба от кафе-аперитив в гр.Стара Загора.  По данни на..

публикувано на 27.08.24 в 10:08

Преди началото на учебната година децата трябва да посетят педиатър, офталмолог и ортопед

Преди да започне новата учебна година всяко дете трябва да бъде прегледано от своя лични педиатър, за да се снеме неговият здравен статус и да се установи общото му здравословно състояние, каза по Радио Стара Загора педиатърът д-р Ралица Пейчева....

публикувано на 27.08.24 в 09:50

Спокойна нощ след пожара в Дълбоки

Три противопожарни екипа са останали на мястото на пожара в село Дълбоки през нощта, всичко е спокойно.  "До обяд ще се постараем да оценим щетите и да преценим дали ще остане дежурен екип, който  да следи да не се разпали някое от огнищата. Вчера..

публикувано на 27.08.24 в 08:50

Времето във вторник:валежите се изместват в източната половина от страната

Днес ще е предимно слънчево. След обяд по-значителни увеличения на облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще има над Северна и Източна България. На места, главно в източната половина от страната, ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици...

публикувано на 27.08.24 в 06:30

Осем пожарни и хеликоптер гасят отделни огнища край Дълбоки

Ограничен е пожарът край старозагорското село Дълбоки, няма опасност за гората и къщите. Осем екипа на пожарната продължават да гасят отделни огнища, разпалвани от силния вятър. В борбата с огъня се включи и хеликоптер.  Пожарът погълна стопанска..

публикувано на 26.08.24 в 17:20

Глобиха трима за изхвърляне на строителни отпадъци

За една седмица са издадени три акта за нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци на общинска земя в Старозагорско, съобщават от общинския пресцентър. Това става ясно от прегледа на ежеседмичната справка за констатирани нередности по наредби..

публикувано на 26.08.24 в 16:42
снимка: Живко Иванов

Пожарът край Дълбоки се разраства

Огънят, който избухна в следобедните часове, е влязъл в с. Дълбоки и е унищожил няколко двора , съобщи за радио Стара Загора областният управител Методи Марков.  Борбата на пожарникарите да запазят къщите продължава.  В същото време, заради..

публикувано на 26.08.24 в 16:26
с. Дълбоки,
снимка: Христина Янкова

Огнеборци гасят два пожара край Стара Загора

Пожарите са избухнали почти едновременно между 13:45 и 14:30 часа.  Огънят се разпространява на голяма площ между селата Дълбоки и Оряховица , съобщават от пожарната.  На място работят три екипа, подпомогнати от горски служители. Изпратена е..

публикувано на 26.08.24 в 15:59
прохода

Спират за час движението през Шипка

От 17 ч. до 18 ч. днес​ временно се ограничава движението по път I-5 Проход ,,Шипка'' - Казанлък поради провеждането на кръг от Международната колоездачна обиколка на България, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“.  Трафикът е..

публикувано на 26.08.24 в 14:52

Пострадалият машинист е получил обгазяване докато гаси запаленият локомотив край Чирпан

Пострадалият машинист, който участва в гасенето на запалилият се снощи край Чирпан локомотив на влака от Варна –Пловдив вече е изписан от болницата в Стара Загора. Той е приет с обгазяване, но е отказал да остане за наблюдение в болничното..

публикувано на 26.08.24 в 14:44