Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят доклад за състоянието на медиите в България

Н. Даскалова: Зачестяват практиките на пропаганда и манипулация в медийното пространство

| обновено на 11.02.16 в 10:21
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изследване на състоянието на медийната среда у нас ще представят днес фондациите "Медийна демокрация" и "Конрад Аденауер". Проучване на агенция "Маркет Линкс" сред вестници, телевизионни канали и новинарски сайтове ще покаже най-новите тенденции в отразяването на политическите събития. Изследването показва и медийната популярност на политици и партии. 
Ще бъдат представени резултати от ново представително проучване за обществените нагласи на българите към медийната среда. 

Все повече зачестяват практиките на манипулация в медийното пространство, зачестява пропагандата. Това е тенденция, която засяга не само България, но и цяла Европа, и света въобще, това каза в предаването „Преди всички“ Николета Даскалова – медиен анализатор във Фондация „Медийна демокрация“:

На роден терен има и много конюнктурни интереси, вътрешнополитически, има и голямо междумедийно противопоставяне, така че това е наистина една много опасна тенденция. Тя е свързана със сериозно радикализиране на медийното говорене. С радикализирането на медийното говорене много лесно може да се стигне и до радикализиране на обществото.

От звуковия файл може да чуете цялото интервю с Николета Даскалова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!