Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците на Павел баня настояват за пълна ревизия на общинската управа

Общинските съветници на Павел баня настояват за пълна ревизия на управлението на кмета на общината Станимир Радевски през последните му четири мандата. Това обяви днес председателят на комисията по бюджет и финанси в местния парламент Атанас Пъдев.

Напрежението между съветниците и кметът нарасна след като втори месец община Павел баня продължава да е без приет бюджет за 2016 г., а само преди дни излезе и решение на Върховния административен съд по делото за плажа в Павел баня. Съдебната инстанция обяви сделката за общинския имот за нищожна след сага, продължила три години.

Местните старейшини категорично отхвърлиха твърденията на кмета Станимир Радевски, че възпрепятстват развитието на общината. „Работим усърдно и активно за жителите на община Павел баня“, заяви председателят на Общинския съвет Шендоан Халит.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Веселин Севов беше избран за председател на Регионалната колегия на лекарските асистенти и фелдшерите в Стара Загора

Веселин Севов е новият председател на Управителния съвет на Регионалната колегия на лекарските асистенти и фелдшерите в Стара Загора. Той беше избран на проведеното този следобед първо общо събрание, в което участваха 84 делегати - лекарски асистенти и..

публикувано на 20.06.24 в 17:46

Тракийски университет с ново спортно бижу – зала за бокс

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора проф. Добри Ярков, членове на ректорското ръководство, бригаден генерал Мирослав Костадинов, председателят на Спортния клуб към университета проф. Димо Гиргинов и изтъкнати спортисти откриха официално..

публикувано на 20.06.24 в 16:34

Тази събота Стара Загора е домакин на детския фестивал „Промая“

От 10:30ч. до 14ч. на 22 юни, събота, в парк „Пети октомври“ в Стара Загора ще се проведе третото издание на детския фестивал „Промая“. Тазгодишният акцент в събитието е еко насочеността, рециклирането, нулевият отпадък и опазването на планетата..

публикувано на 20.06.24 в 16:29
Парк

Кампанията "Пет минути за здраве" с безплатни изследвания в Стара Загора

Безплатни изследвания чрез телемедицина на основни здравни показатели ще се проведат на 21 юни в парк „Пети октомври“ в Стара Загора. Фокусът е върху превенцията на рака на белия дроб и тютюнопушенето. Прегледите са част от кампанията „5 минути..

публикувано на 20.06.24 в 15:51

Маймунската шарка е опасна за хора със слаб имунитет

Безразборните сексуални контакти на мъже с други мъже са най-честата причина за разпространение на маймунска шарка, коментира пред Радио Стара Загора д-р Аспарух Илиев  - ръководител на лаборатория в Берн, експерт по безопасност на ваксините. Това..

публикувано на 20.06.24 в 15:51

Община Гурково ще кандидатства за саниране

Пореден етап за саниране на многофамилни жилищни сгради започна вчера. В него могат да участват три области в страната, които ще бъдат най-засегнати от зеления преход. Те са Перник, Стара Загора и Кюстендил. Процедурата се финансира с подкрепата на..

публикувано на 20.06.24 в 14:22

Допълнителни автобуси за Задушница в Стара Загора

За нормалното транспортно обслужване на гражданите за възпоменанието „Задушница" на 22.06.2024 г. /събота/, фирма „Тролейбусни и автобусни превози" ЕООД Стара Загора ще осигури допълнителни автобуси до Гробищен парк, както следва: Линия № 17 кв...

обновено на 20.06.24 в 14:04
Снимка: Христо Христов

Мъж с перука и ръкавици обра зъболекарска клиника в Хасково

Мъж с перука и ръкавици обра зъболекарска клиника в Хасково. Неизвестният крадец задигнал 6000лв. от лечебницата на ул. „Добруджа". Това съобщават от ОД на МВР в Хасково.  Сигналът за кражбата на пари е подаден вчера в 8, 30 часа. Служител на клиника е..

публикувано на 20.06.24 в 10:49
адв. Десислава Кънева

Съдебна медиация влиза в сила от 1 юли, ще помага на страните да намерят общо решение

Дела за собственост, за делба, както и търговски спорове между съдружници попадат в обхвата на задължителната медиация, която съгласно законовата уредба в ГПК, приета от НС на 25 януари 2023 година, влиза в сила от 1 юли. В този тип дела съдът ще..

публикувано на 20.06.24 в 10:41
Община Стара Загора

Управителите на общински дружества в Стара Загора се отчитат пред комисии

Управителите на всички общински дружества в Стара Загора ще проведат разговори с ресорните комисии в местния парламент. Този следобед от 15 часа те ще обсъдят отчетите на предприятията. Това съобщи председателят на Общинския съвет Ивета Лазарова...

публикувано на 20.06.24 в 09:42