Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Млада Загора чете" в Стара Загора

Eкипите на Международния младежки център за работа с деца и младежи в риск и Регионална библиотека „Захарий Княжески" организират едноседмична инициатива под надслов „Млада Загора чете". Повод за събитието е фактът, че младите хора намират все по-рядко време за  четене на книги.

В рамките на пет дни от 22 до 26 февруари ще се проведе предизвикателството за младите хора на Стара Загора. Инициативата ще стартира с кръгла маса на тема „Чете ли младият човек в Стара Загора?". Дискусията е с начален час  15.00 часа в сградата на Международния младежки център на 22 февруари.

През цялата седмица са предвидени срещи с поети, тематични литературни дни, забавни игри, както и онлайн кампания #MMЦ#Чети#Сподели".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тракийски университет, Стара Загора

87 български и 80 чуждестранни студенти ще учат медицина в Тракийския университет от септември

87 студенти са приети в специалност хуманна медицина на Тракийския университет в Стара Загора. От тях 63-ма са държавна поръчка, а 24 платено обучение. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора проф. Нели Грозева – зам. ректор по учебната..

публикувано на 19.08.24 в 09:15

До 15 септември се спира движението по част от ул. „Одринска епопея“ в Стара Загора

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров за периода от 19 август 2024 г. до 15 септември 2024 г. се спира движението на личен, договориран, обществен транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка на територията на град..

публикувано на 19.08.24 в 07:00

До 30 август се въвежда временна организация на движението на кръстовището на два булеварда

От 19-ти до 30 август 2024 г. на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и бул. „Свети Патриарх Евтимий“ ще се въведе временна организация на движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка...

публикувано на 19.08.24 в 06:52

С горещо време и код за градушки започва новата седмица

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Около и следобед над западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за..

публикувано на 19.08.24 в 06:40
Снимката е илюстративна.

Движението по Подбалканския път в района на околовръстното на Казанлък е временно в една лента

Временно движението по път I-6 Бургас – София в района на околовръстен път на гр. Казанлък при км 312 в посока София се осъществява в една лента поради катастрофа. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът се регулира от екип на Пътна..

публикувано на 18.08.24 в 13:10

Тежка катастрофа край Ямбол взе жертва, 8 са пострадали

49-годишен мъж е загинал при тежък пътен инцидент тази нощ на пътя Ямбол – Сливен.  Сблъскали са се лек автомобил и микробус.  Катастрофата е станала в района пътен възел "Хадижидимитрово" около 1:30 часа. Автомобилът е навлязъл в насрещното движение..

публикувано на 18.08.24 в 12:36

"Жълт" код за опасно време в 11 области у нас

"Жълт" код е обявен за 11 области на Северна и Южна България за високи температури. Предупреждението важи за части от Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Видинска, Монтанска, Врачанска, Великотърновска, Русенска, Разградска и..

публикувано на 18.08.24 в 09:52

Започна възпоменателният събор по повод 121-та годишнина от Илинденско – Преображенското въстание в местността Петрова нива

Националният възпоменателен събор по повод 121-та годишнина от Илинденско – Преображенското въстание се провежда днес в местността Петрова нива, община Малко Търново. Събитието е под патронажа на президента Румен Радев. Проявите започнаха в 13..

публикувано на 17.08.24 в 13:49

Задържан е причинителят на пожара в гората край Сливен

Задържан е мъжът, който причини пожара в гората над Сливен в четвъртък. Той е арестуван снощи в квартал "Надежда'". Овладян е пожарът край Сливен, полицията издирва единия от извършителите Предстои да му бъде повдигната мярка за неотклонение..

публикувано на 17.08.24 в 13:11

Продължава издирването на причинителя на палежа в гората край Сливен

Остава под наблюдение районът на пожара, който се разгоря в планината над Сливен. При пожара изгоряха близо 400 декара. Все още не е заловен соченият за извършител на палежа на гората край сливенския квартал "Комлука" - 27-годишен криминално..

публикувано на 17.08.24 в 10:22