Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габровският окръжен съд гледа делото за смъртта на родилката Десислава Манолова

Снимка: БГНЕС

За днес в Габровския окръжен съд е насрочено заседание по делото за смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето ѝ, по което са подсъдими двама гинеколози от областната болница. Разглеждането на делото се отлага вече година.

Точно преди година по искане на защитата на единия от подсъдимите съдът допусна повторна съдебно-медицинска експертиза от 7 вещи лица. Тогава делото забуксува заради липсата на специалисти. Впоследствие беше сформиран екип, който да изготви становище, за да се изяснят напълно обстоятелствата, довели до смъртта на родилката и бебето ѝ. 

В последното заседание разглеждането на делото беше отложено заради заболяване на единия от подсъдимите и неявяване поради други служебни ангажименти на вещите лица. Очаква се заключението на специалистите от различни области на медицината днес да бъде представено пред съда. 

Според обвинението двамата гинеколози от Габровската болница са проявили немарливост при изпълнение на служебните си задължения и така се е стигнало до фаталния край за 30-годишната майка и новороденото ѝ момченце, които починаха през есента на 2013 година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!