Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два културни института в Плевен вече са с нови директори

Снимка: dnevnik.bg

Известният гайдар Красимир Кондов встъпи в длъжност като главен художествен ръководител на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" в Плевен, а режисьорът Васил Василев е новият директор на Драматично-куклен театър "Иван Радоев", след като се класира първи на конкурса, обявен от  Министерството  на културата.

Давам картбланш да работите за авторитета на Северняшкия ансамбъл. Важното е ансамбълът да го има и то с целия му потенциал и колорит. Това каза кметът на Плевен Георг Спартански на новия ръководител Красимир Кондов в първия му работен ден.

В началото на седмицата се очаква в Плевен да пристигне и новият директор на Драматичния театър Васил Василев.

Актрисата и режисьор на последната постановка "Женско царство" -  Ива Николова заяви по повод новите назначения:

Бих искала да се урегулира по някакъв начин тази система, по която Министерството дава пари по един и същ начин за столицата и провинцията. В столицата има 2 милиона души и не може да се мери с един аршин. Ако трябва и за всеки град индивидуално, защото ние също искаме да работим, провинцията има нужда от култура, театър, художници, музиканти и от филхармония,  и от всичко. Хората са гладни и жадни за култура. Това е лъжа, че в провинцията никой не ходи на театър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!