Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Плевен иска строг контрол върху спазването на Закона за движението по пътищата

Снимка: БГНЕС

Кметът на Плевен Георг Спартански настоява за строг контрол на МВР върху спазването на Закона за движението по пътищата и налагането на санкции на нарушителите.  Опазването на обществения ред, неправилното паркиране и гонките в града са проблемите, които Спартански ще постави в разговора с новоназначения директор на Областната дирекция на МВР в града старши комисар Красимир Начев.

Има хора, които си правят гонки в центъра на Плевен, каза кметът Георги Спартански:

Не са толкова много местата за гонки в града включително на самото кръстовище. Между съда и общината има идеално очертан кръг от гуми, което показва, че има хора, които на сто метра от централната сграда на полицията в Плевен, пред лицето на съда и на кметството си правят дрифт. Има видеокамери. Не знам нещо да е последвало от тези констатации. И как да последва като цялото МВР си спира колите отзад в две редици на гърба на полицията, където има знаци забранено спирането и паркирането?!

Това министерство има най-големия бюджет и ресурс и са на работа 24 часа на ден. Не е луд този, който яде зелника, а който му го дава. И ако държавните общински институции си позволяват да нарушават закона и да го неглижират, как да искаме от гражданите да го спазват?! Винаги един гражданин може да каже, оправете си първо нарушителите полицаи, тогава ни питайте нас, защо ние нарушаваме закона. Ще помоля за един такъв разговор новия директор и двамата шефове на Първо и Второ РПУ, в който да видим може ли по нов начин да организираме работата по отношение на опазването на обществения ред и публичните пространства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!