Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Плевен проверява сигнал за продадено бебе

Прокуратурата в Плевен проверява за схема с продадено новородено бебе в Университетската болница „Д-р Георги Странски“. Ще се анализират всички твърдения по случая, каза говорителят на Окръжната прокуратура Добринка Матеева, която ги определи като неясни и объркани.

В журналистическия материал, станал повод за самосезирането на Прокуратурата, е замесено името на д-р Калин Поповски, който е общински съветник и председател на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика. Полина Гаврилова от Роман ражда при д-р Поповски в Плевен, след което подписва документ, получава 2 000 лева и бебето е дадено на друго семейство. За всичко се погрижила нейната баба. Това са част от обясненията на родилката. Майката казва още, че докторът, направил схемата, се казва Поповски. Сега настоява да й върнат бебето, което мисли, че е в град Сандански. Още от говорителя на Плевенската Окръжна прокуратура Добринка Матеева:

В репортажа и излъченото интервю се съдържат данни за евентуално извършено престъпление по смисъла на глава от Наказателния кодекс, озаглавена "Престъпления против брака и семейството". След извършване на проверката ще се направи подробен анализ на събраните данни. Трябва да се провери всяко едно от твърденията, които изнася. Те са твърде неясни, твърде объркани и няма как на база само на това да бъде образувано досъдебно производство.

Д-р Калин Поповски каза за БНР, че е само акушер и няма нищо общо с твърденията. Той за първи път видял някои от хората, които говорят за схема, по телевизията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!