Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двуметрова кошница с огромни шарени яйца и яйце от живи цветя радва плевенчани

Снимка: Людмила Савова

За първи път плевенската община промени градския интериор и постави великденска украса в центъра на града. Двуметрова кошница с огромни шарени яйца радва плевенчани за Великден. Яйце от живи цветя е поставено до големия фонтан от водната каскада, то е изработено с помощта на  Браншовата бизнес камара.

За един от най-светлите християнски празници - Великден, центърът на Плевен заприлича на цветен килим. Фирма се погрижи за аранжирането с цветни картини и висящи цветя по сградата на общината. Най-голям интерес за малки и големи е двуметровата кошница с Великденски яйца. Тя е разположена на централния площад „Възраждане“, между сградата на община Плевен и Параклис - мавзолей "Свети Георги Победоносец". Композицията е и с ефектно нощно осветление. Плевенчани и гости на града, не пропускат да си направят снимки около Великденската украса.

Панорама "Плевенска епопея-1877“ очаква днес плевенчани и гости на града, съобщи директорът доц. Милко Аспарухов. Заради туристическия интерес в града ще работят още два от посещаваните исторически паметници: мавзолеят "Свети Георги Победоносец" и къщата-музей "Цар Освободител".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!