Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Плевен ще сезира органите за направомерно получени пари по европейски проекти

Снимка: БГНЕС
Кметът на Плевен ще сезира компетентните органи по повод възнаграждения, получени при реализирането на проекти с европейски средства. По думите на Георг Спартански, в продължение на години служители на общината са получавали големи суми без да имат отношение към изпълнението.

Тук работеха секретарки по на 2 хиляди лева заплати, водейки се като асистентски на проект "Водният цикъл Долна Митрополия - Плевен" . Подготвям информация до компетентните органи с оглед изплащането на такива суми в продължение на доста години на лица, които нямат нищо общо с проекта и са получавали едни пари за работа, която не са свършили. Тази практика категорично не може да бъде толерирана

Спартански върна и  ключа на джип "Туарег", собственост на общинска фирма "Инжстрой", който по думите му, е ползван с договор от кмета Димитър Стойков през предишния мандат.

Мисля, че беше важно да върна тези ключове. Не мисля, че първата работа на кмета, като дойде в общината, е да си вземе автомобил, който му харесва, за да си прави частните пътувания до собствения имот извън Плевен. И ще реагирам много остро на всички такива случаи.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!