Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пустите клисурци!

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Борческа Клисура отново се готви за бунт и се кани да протестира с черешови топчета пред Народното събрание. Поводът – докато отбелязвахме 140-ата годишнина на Априлското въстание, в двора на Военната академия в София бе открита алея на славата с урни пръст от различни огнища на борбата за свобода. Била поканена и кметицата на Клисура, но когато дошла тук, я върнали. Мястото било малко, та затова градът бил изваден от списъка. Сега хората с право са обидени и сърдити.
На пръв поглед е лесно да си обясним случката – някой нещо не е догледал, нещо се е объркало в суматохата на подготовката, те го мислели така, пък то излязло иначе, извинявайте много... Всъщност не е сигурно дали дори са се извинили, може и просто да са им показали вратата...
А едва ли е било чак толкова трудно първо да се измерят мястото, да пресметнат колко урни могат да се подредят на него, пък тогава да пращат покани. Или да се потърси друго, по-голямо място, на което да бъдат уважени всички, които са заслужили нашата почит. Във въстанието Клисура е дала 450 жертви, но и една да беше, извършеното пак щеше е гавра с паметта й.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!