Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

43-ма директори на детски градини и училища получиха грамоти по повод 24 май

Снимка: Ивайло Михайлов
43-ма директори на детски градини и училища получиха грамоти по повод 24 май - Денят на славянската писменост и култура. За десета поредна година Столичната община организира церемония за връчване на награди за принос в развитието на българското образование.

Наградите за принос в развитието на българското образование са в три категории – детски градини, основни и средни общообразователни училища. Сред наградените директори са на 175 детска градина Виолета Гълъбова и на 21 училище Елисавета Илиева:

Стремим се да бъдем полезни. Да радваме родителите и сме удовлетворени, когато виждаме усмивките когато виждаме всеки ден усмивките на лицата им, те са ни благодарни.

За мен това е голямо признание на свят ден, на свят празник. Радва ме това признание и ме радва, че работя тази професия.

кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че благодарение на работата на учителите в града столицата е лидер в областта на образованието:

Искам да честитя хубавия празник на всички и да честитя на наградените, защото всички тези хора са работили денонощно, за да може нашите деца да се чувстват по-добре, по-уютно и да получат до-добри знания. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!