Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава изслушването на кандидати за генерален директор на БНР

| обновено на 12.05.16 в 15:29
Снимка: Ивайло Михайлов

Днес е вторият ден от изслушванията в Съвета за електронни медии на кандидатите за генерален директор на БНР. Общо желаещите да оглавят радиото са 12. Тази сутрин концепциите си представиха Жени Гаджалова и Росланна Белчева, приключи събеседването с Митко Димитров.

Към дирекция "Музика" да се приложи импресарски принцип, да има критерии за кадровото развитие на журналистите, модернизиране на остарялата техника и централизиран цифров архив, предлага в концепцията си икономистът Жени Гаджалова. Росланна Белчева – ръководител на отдел "Вътрешен одит" в БНР, пък залага на кратките говорни модули, на възстановяване на студийния комплекс в Стара Загора, а т.нар. "смарт поколение" да е с логото на БНР. 

Директорът на Радио "София" Митко Димитров предлага за Програма "Хоризонт" по-кратки говорни модули, наложителни са според него промени в програмната схема, нови тематични едночасови предавания, всеки ден от понеделник до четвъртък, и редовно изнесени студия. В концепцията на Димитров е записано още – един кореспондентски пункт в някоя от балканските държави, сайтът на БНР да заработи като информационна агенция, а музикалните състави да засилят концертната си дейност и да генерират повече приходи.

Членът на управителния съвет на БНР в момента Христин Стрижлев залага в концепцията си на подобряване на приходите, отпадане на продуцентското начало, нова звукова опаковка, спазване на формата часовник, нова регионална станция в Плевен:

Необходимо е оптимизиране на персонала чрез еволюционни реформи, подобяване на функцията и прозрачността на работата на управителния съвет, обучение и квалификация на персонала. Трябва да създавам разнообразни нишови музикални стилове. БНР трябва да присъства в туитър и инстаграм, както е необходимо и развитие на фейсбук страницата на радиото.

БНР да се превърне в съвременно обществено радио, ппредвижда още концепцията на Стрижлев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!