Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима души пострадаха при бомбена експлозия в Истанбул

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четирима души са били ранени тази нощ от експлозия на бомба в квартала Малтепе, който се намира на азиатския бряг на Истанбул. Взривното устройство било поставено в надлез на магистралата, която минава през моста над Босфора, свързващ европейския и азиатския бряг на мегаполиса.

Турски медии съобщиха, че пострадалите са били наранени от металните парчето от взривното устройство, което е било детонирано от разстояние. Ранените са настанени в болница. Никой не е поел отговорност за експлозията до този момент.

По информация на турски медии, които се позовават на властите, терористичните групировки "Ислямска държава" и Кюрдската работническа партия ПКК са отправили заплахи за атентати в редица големи градове на Турция. Терористите планирали да извършат атентати на 19 май, който е Национален празник за почитане на паметта на Ататюрк, на младежта и спорта. Празникът се отбелязва с манифестации и народни увеселения с участието на много млади хора.

В същото време бе съобщено, че турските военни са ударили позиции на терористичната групировка "Ислямска държава" в пограничните райони със Сирия, в близост до турските градове Килис и Газиантеп, които на няколко пъти бяха обстрелвани с ракети от джихадистите. Убити са 27 екстремисти. Турски медии съобщиха също, че сирийската опозиция е успяла да си върне контрола върху редица населени места в областите край турската граница.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!