Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Служители на френската митническа служба в град Кале са открили около 26 килограма хероин и 33 килограма кокаин в камион с българска регистрация в началото на месеца, съобщава изданието Infonormandie. Стойността на наркотика е над 3 милиона евро. Камионът бил управляван от британска гражданка. Управителят на транспортната компания е задържан, пише френското издание.

Американското командване за специални операции търси американски оръжеен производител, който може да бълва автомати Kалашников -47, съобщава The Washington Times. Представители на базата на Военно-въздушните сили в Тампа, щата Флорида, са пуснали миналия месец искане за проучване на пазара за "нестандартни оръжия", сред които и снайперистка пушка "Драгунов". Оръжейни производители коментират пред Tampa Bay Times, че е малко вероятно да се намерят по-евтини версии на автомата Калашников от тези от България, Китай и Русия.

Гостите на пикника по случай празненствата за рождения ден на британската кралица ще бъдат посрещнати от засилени мерки за сигурност заради повишената терористична заплаха, съобщава The Times . Вече се разбра, че гостите били проверявани предварително от лондонската полиция и през целия ден ще има засилено полицейско присъствие по лондонската улица за тържествени церемонии "Дъ Мол“. Гостите, за които е осигурен обеден пикник, са помолени да носят само "най-необходимите лични вещи" и да не носят собствени храни и напитки, включително вода.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!