Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФК "Розова долина" отказа участие в Б група

Ръководството на казанлъшкия футболен клуб "Розова долина" и община Казанлък отказаха поканата за участие във Втора професионална лига. Решението бе взето на съвместна среща на двете страни. На разговорите присъстваха кметът на Казанлък Галина Стоянова, председателят на Общинския съвет Николай Златанов и заместник – кметът Михаил Михайлов, както и членовете на Управителния съвет на клуба Георги Мермеклиев, Владимир Спасов,  Георги Андреев, Николай Панайотов, Кънчо Папазов и Антон Керанов.

Поканата към "Розова долина" бе отправена от Българския футболен съюз след среща миналата седмица, на която бе решено Б група да бъде преименувана на Втора професионална лига и в нея да бъдат включени 16 отбора. Ръководствата на община Казанлък и футболния клуб обаче се обединиха около мнението, че "Розова долина" не отговаря на условията, поставени от централата за участие във втория ешалон.

Основата цел, поставена на проведените в общината разговори бе затвърждаване на постигнатите от ФК "Розова долина" позиции, подготовка на отбора и развитие на детско-юношеската школа, така че клубът да отговори на изискванията за Втора професионална лига за в бъдеще.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Апостолов: Очаквам труден домакински мач срещу "Саяна"

"Предстои ни тежък мач със съперник, който бе сред фаворитите преди старта на първенството в Югоизточната В група. Те обаче загубиха два мача, един завършиха наравно и нямат още реализиран гол. Но пък създават много положения и явно ги гони малшанс..

публикувано на 27.08.24 в 13:45

Иван Попов: Подготовката ни на Белмекен бе на ниво

"Приключихме едномесечния лагер на високопланинската база в Белмекен. Доволен съм от подготовката. Тази година и тук температурите бяха много високи. Имаше дни, когато над 2000 метра надморското ниво термометърът показваше 30С. Утре се прибираме в Стара..

публикувано на 27.08.24 в 13:26
Снимка: zara-live.com

Берое U12 с бронзов медал от международен турнир в Банско

Футболистите на Берое U12 заеха третото място в своята възраст на традиционния международен турнир Evima Cum, който се провежда в Банско. Тимове от България, Румъния, Грузия, Англия, Украйна, Хърватска и Северна Македония участваха в надпреварата. Наред с..

публикувано на 27.08.24 в 08:14

"Берое" - "Лудогорец" пряко по Радио Стара Загора и "Хоризонт"

"Берое" приема шампиона "Лудогорец" в среща от седмия кръг на футболното първенство. Двубоят започва в 21:15 ч. на стадиона под "Аязмото" и ще бъде излъчван пряко в ефира на Радио Стара Загора и програма "Хоризонт" на Българското национално радио...

публикувано на 25.08.24 в 14:32

Емил Ангелов: Изиграхме много слаб мач и не съм доволен от това

"Изиграхме слаб мач и не съм доволен от моите играчи в срещата. Според мен това не е нещо ново за страната ни. Често след две поредни победи има отпускане и нещата в следващия мач не се получават. Така стана и на нашия мач в село Милево вчера. Загубата..

публикувано на 25.08.24 в 14:26

Атанас Апостолов: Доволен съм от старанието на играчите и спечелената купа

Сборен тим на Югоизточната В футболна група водена от триото треньори - Атанас Апостолов, Георги Каменов и Иван Чергев победи на финала днес тима  на Северозападната В група с 2:0 и спечели трофея под егидата на БФС на базата в Бояна на който..

публикувано на 25.08.24 в 13:57

Трима стрелци от „Августа 1992“ продължават лагера с юношеския национален отбор

На 15 август в столицата започна двуседмичен тренировъчен лагер на националния отбор по спортна стрелба за юноши и девойки. В него участват трима представители на старозагорския клуб „Августа 1992“. „Мария Атанасова и Моника Петрова са на..

публикувано на 23.08.24 в 14:04

Бероец с повиквателна за националния си отбор

Нападателят на "Берое" Хуан Карлос Пинеда получи повиквателна за двубоите на Доминиканската република в КОНКАКАФ Лига на нациите. Това съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница. На 7 септември Доминиканската република се изправя срещу..

публикувано на 23.08.24 в 11:42

Смаил Алимов: Казанлък има големи традиции в колоезденето

Смаил Алимов е председател на колоездачен клуб "Лястовица 1905" - Казанлък. Градът има големи традиции в този спорт и неслучайно тази година, започващата утре 71-ва колоездачна обиколка на България ще премине и през Казанлък. Вторият етап ще бъде от..

публикувано на 23.08.24 в 10:47

Даниел Петров: Целите ни са да бъдем в челото на класирането

"Изиграхме контрола на малки вратички с ФК на ТЕЦ-2. Имаше интерес от страна на хората в града ни, а междувременно контролата ни с "Марица" Симеоновград е под въпрос. Летен сезон е, ние сме аматьори и голяма част от играчите сега не са на работа и това..

публикувано на 23.08.24 в 06:57