Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"И прокуратурата поиска отмяна на поскъпването на винетките", съобщава "Сега". Вестникът цитира Центъра за законодателни оценки и инициативи, който протестира в съда новите цени, защото са приети без обществено обсъждане. По дело във Върховния административен съд, прокуратурата е приела жалбата за основателна, решението се очаква до 14 юли.По друг важен казус, срещу по-скъпите билети в софийския градски транспорт, "Сега" информира, че е забуксувал, защото не са платени съдебните такси. 
 "24 часа" излиза със заглавие: "България е с най-малко нередности по европроекти" като цитира доклад на ОЛАФ пред Комисията по бюджетен контрол в Европарламента. 
150 милиона лева за ремонт на пътища са привлекли 45 оферти, пише "Капитал дейли". Най-много са желаещите да ремонтират прохода Петрохан и пътя Стара Загора-Раднево. Парите са по новата оперативна програма "Региони врастеж" за 15 пътни отсечки. 
От 300 до 500 лева е цената на летен лагер за децата в зависимост от мястото и условията, информира "Стандарт". 
"Топлофикация събира тройна такса "юрисконсулт", съди ни на части, като разбива задълженията ни в няколко дела.  За тази нова практика на столичното парно в ущърб на абонатите предупреждава днес "Телеграф". 
Пътни артерии останаха под вода, порои заляха къщи и активираха свлачища, дъждът нанесе най-много щети в Карловско, Пловдивско и Великотърновско, пише "Труд". 
Заместник-председателят на парламентарната комисия по транспорт Иван Вълков съобщава, в интервю за "Монитор", че има повече от седем хиляди души, които управляват автомобил без да имат шофьорска книжка. 
"Мутри властват по Черноморието" е водещото заглавие навестник "Земя". Според бивш топполицай, причините за ширещото се беззаконие по морето са страх,слаба и зависима организация и слаб контрол.
"Татуисти и търговци на царевица продават дрога по морето", пише "Монитор" на първа страница. По Черноморието се подвизават над 400 дилъри. 
"Един закон не стига, за да се надвие корупцията", констатира, в интервю за "Труд", вицепрезидентът на неправителствената организация "Евроджъст" Ладислав Харман. Той съветва мерките за по-ефективна борба с корупцията да започнат с повишаване заплащането и статута на разследващите полицаи. Словенецът ще участва в днешната дискусия срещу трафика на хора. 
"Дума" предлага анализ за провалените концесии на София с констатацията,че столичната община няма нито едно успешно партньорство с частни фирми, което да е от полза за софиянци. 
Според "24 часа", името на Пламен Орешарски е изскочило като кандидат за президент. Слух сред управляващите го сочи като кандидат на АБВ, ДПС и БСП. Георги Първанов е коментирал предположението като "черен хумор".
"Българин откри планета с две слънца", съобщава "Стандарт". Веселин Костов е ръководител на научен екип в Сан Диего, Калифорния. Планетата е като родното място на Люк Скайуотър от филма "Междузвездни войни", но е непригодна за живот.
"Световни имена пристигат  у нас за участие в най-големия поетичен форум:"София:Поетики", пише по темата вестник "Новинар". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!