Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хора с увреждания нарисуваха над 30 картини по повод 9-ия рожден ден на Асоциация "И нас ни има"

Снимка: Евелина Стоянова

Хора с трайни увреждания нарисуваха над 30 картини и ги подредиха в изложба по повод 9-тия рожден ден на Асоциация "И нас ни има". Дневният център предлага терапевтични услуги и работи за интеграцията на хората с увреждания.  Художникът Иван Яхнаджиев помогна за създаването на платната:

Вчера цял ден рисувахме с тях. А днес правя боди-арт с моя приятел Тими. Това са най-добрите, най-щастливите и най-искрените деца, с които съм работил. За мен беше празник да мога да споделя техните цветове, техният свят и да ви кажа професионално, тези деца нямат страха от цветовете. Те съчетават така цветовете, както само съм виждал в картините на Ван Гог. Всеки направи по две, по три картини, направиха страхотна изложба. Това са деца, които мислят за всичко с добро. Много научих от тях. Научих се на една свобода, на едно отношение към живота, много по-искрено. И с една добрина и топлина, това са тези деца.

С подкрепата на кмета на район "Младост" Цвета Авджиева картините ще бъдат продадени на търг. Със събраните средства ще се подпомогне дейността на Дневния център за лица с увреждания "И нас ни има".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!