Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шествие в Габрово месец след смъртта на Веселина Тодорова

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо месец след смъртта на 20-годишната Веселина Тодорова от Габрово, приятели и познати на момичето преминаха в шествие по улиците на града, за да заявят, че очакват истината за случилото се. На 4-и юни Веселина беше намерена паднала пред блока, в който e живеела.
От сборния пункт пред сградата на полицията шествието премина по централните улици на Габрово и стигна до Съдебната палата. Маршрутът свързва институциите, от които приятелите и познатите на Веселина очакват истината за смъртта й. Отговорът на разследващите, че продължават да работят по всички версии, не ги удовлетворява, казва Виктор Кономов:
 28 дена вече убийците на Веса, защото ние сме сигурни, че е убита, се разхождат свободно по улицата. Мислим да оставим полицията да си върши работата, но чрез ей тези шествия да се опитаме да наложим някакъв вид натиск обществен, защото хората искат да бъдат хванати убийците.
Според приятели на Веселина, истината за смъртта й се прикрива, затова докато не излезе наяве, са решени да продължат да шестват:
Да събудим обществото, да започне да си отваря очите и да говори. Да не се страхуват

Следващата събота участниците в шествието, които носят транспарант с лика на починалото момиче и надпис "Няма да забравим, няма да простим" отново ще се срещнат пред полицията, за да изминат заедно пътя до Съдебната палата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!