Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна изложба беше открита пред Първо студио на БНР

В присъствието на новия управленски екип на Българското национално радио, във фоайето пред Първо студио беше открита благотворителна изложба. Автори на картините са ученици от 143-то столично училище "Георги Бенковски". Средствата от продажбата на платната ще отидат в подкрепа на кампанията "Повече българчета за България".

При откриването генералния директор на БНР Александър Велев заяви:

Българското национално радио е културна институция и в сърцето на БНР да има култура, образование и такива прекрасни произведения, това е нещо съвсем нормално. Радвам се, че имаме въможност да подкрепим една благородна кауза и днешният ден, 7 юли, е празник за мен, двоен, защото днес встъпи в длъжност и моят управителен съвет. Пожелавам успех на изложбата, нека всички да си закупим по една картина от тук, аз също ще си закупя  лично картина и такива благородни каузи са добре дошли тук, в сърцето на Радиото.

При откриването на изложбата присъстваха членовете на новия Управителен съвет на радиото - Виктор Серафимов, Екатерина Борисова, доцент Момчил Георгиев и Свилена Симеонова. Председателят на медийната комисия в парламента Славчо Атанасов, председателят на СЕМ Мария Стоянова, както и членът на регулатора София Владимирова също бяха на събитието.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!