Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин е обсъдил кризата в Украйна с Франсоа Оланд и Ангела Меркел

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин е обсъдил по телефона с френския си колега Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел кризата в Украйна, съобщи Кремъл. Тримата са изразили загриженост за честите нарушения на примирието там. Путин е подчертал нуждата от политическо решение на конфликта в Донбас.

Той е поискал от Германия и Франция да окажат по-активно влияние върху украинския президент Петро Порошенко по време на планираната им среща във Варшава. В разговора си тримата лидери са подчертали също необходимостта от предоставянето на специален правен статут на Източна Украйна, провеждането на конституционна реформа и местни избори.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

САЩ отпускат допълнителни 23 милиона долара хуманитарна помощ на Украйна

САЩ ще отпуснат на Украйна допълнителни 23 милиона долара хуманитарна помощ за пострадалите от конфликта в източната част на страната. Това заяви американският държавен секретар Джон Кери, който пристигна на посещение в Украйна днес, ден след като..

публикувано на 07.07.16 в 17:30

Антон Киссе: Българите в Украйна се стремят да запазят своята културна идентичност, език и традиции

В столичен ежедневник се появи   информация, препечатана  от изданието „Голос.ua“, че българите в Украйна са поискали от президента Порошенко да им бъде предоставена териториална автономия в Одеска и Херсонска  област.  Информацията бе  разпространена..

публикувано на 06.07.16 в 09:38

Росен Плевнелиев: България подкрепя европейското бъдеще на Украйна

Президентът Росен Плевнелиев отново потвърди категоричната подкрепа на България за европейското бъдеще на Украйна. Държавният глава каза това на съвместната пресконференция с президента на Украйна Петро Порошенко, който е на еднодневно официално..

публикувано на 30.06.16 в 14:41