Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима са потребителите на услугата "наблюдавано жилище" в Стара Загора

Снимка: Архив

Петима души са потребители към момента на услугата „наблюдавано жилище“ в Стара Загора. Основната цел на услугата е да предостави условия за самостоятелен и независим живот на младите хора под наблюдение на екип от професионалисти. Капацитетът на наблюдаваното жилище в областния град е осем души, каза за Радио Стара Загора Пенчо Минакиев, социален работник в Сдружение „Самаряни“.

Сдружението предоставя услугата от 2010 година.

„Практиката показва, че повече мъже са потребители на услугата „наблюдаваното жилище“. Потребителите могат да останат в жилището до две години. През този период с тях работи екип от специалисти, за да могат намиращите се в ситуация на риск хора да си намерят работа и да водят независим начин на живот“, уточни Минакиев.

Още за услугата чуйте в прикачения звуков файл


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Свиленград получи над 2 млн. лв.от държавния бюджет

Община Свиленград е подписала 4 споразумения с МРРБ за финансиране на ВиК обекти и асфалтиране на улици с подменена водопреносна и канализацонна мрежа на стойност 2 156 00 лв.  0т тях почти 436 000 лв са за подмяната на ВиК мрежата на основната улица в..

публикувано на 09.08.24 в 15:19
Снимката е илюстративна

Затруднено е движението по пътя Гранитово-Лесово заради пожар

Поради задимяване на пътя, временно е затруднено движението в участъка Гранитово-Лесово. Движението се регулира от полицейски служители. По-рано днес е получен сигнал за възникнал пожар е района. Горят сухи треви, храсти и изоставени лозя.  Към момента..

публикувано на 09.08.24 в 15:02
Снимката е илюстративна

19 училища от областта с нови кабинети по национална програма

19 училища и един Център за специална образователна подкрепа от Стара Загора и региона получават финансиране за нови класни стаи по хуманитарни науки, география и икономика, технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден...

публикувано на 09.08.24 в 14:50

35-годишен мъж е задържан за палеж на вила край Крън

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 35-годишен мъж за това, че на 07.08.2024 г.  в гр. Крън, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, е запалил сграда – вилна постройка, със значителна стойност собственост на другиго – на неговия баща –..

публикувано на 09.08.24 в 11:56

Криминалисти от Казанлък иззеха около 100 растения от рода на конопа

На 08.08.2024г., полицейски служители от РУ-Казанлък са извършили проверка в местност в землището на гр.Казанлък, където са установени замаскирани подходи към изоставена вилна постройка. Там служителите на реда открили воден резервоар с прикачени към него..

публикувано на 09.08.24 в 11:49
воден режим

Жителите на старозагорското село Михайлово се отнасят с разбиране към въведения воден режим

От близо месец жителите на старозагорското село Михайлово живеят при въведен воден режим. Въпреки трудностите, хората се отнасят с разбиране към проблема. От ВиК са обяснили, че предстои проучване на района и евентуален сондаж с цел подобряване на..

публикувано на 09.08.24 в 11:23

Въвеждат се временни промени в движението на МПС и градския транспорт в Стара Загора

За да се осигури безопасното организиране и изпълнение на проект „Реконструкция на водопроводна мрежа по бул. „Цар Симеон Велики" – от бул. „Св. Патриарх Евтимий" до ул. „Стефан Сливков" в Стара Загора, се въвеждат временни промени, съобщават от..

публикувано на 09.08.24 в 10:11

За втори път в историята жена става министър-председател на България

Президентът Румен Радев определи Горица Грънчарова-Кожарева за нов служебен премиер на България. По този начин тя става втората жена в историята на този пост след Ренета Инджова. "В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията президентът определя..

публикувано на 09.08.24 в 09:42

В Стара Загора набелязаха мерки срещу чума по дребните преживни животни

Конкретни мерки за недопускане на разпространение на чума по дребните преживни животни бяха набелязани по време на днешното заседание на Областната епизоотична комисия, свикано от областния управител на Стара Загора Методи Марков. Сред тях са..

публикувано на 08.08.24 в 16:41