Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още две деца от варненската детска градина "Слънчо" са в болница

Снимка: БГНЕС

Още две деца от целодневна детска градина "Слънчо" са приети в Инфекциозната болница във Варна със симптоми висока температура и повръщане. Така броят на хоспитализираните деца от детското заведение става 20. 

При всички има подобрение в състоянието, съобщиха лекари и се очаква да бъдат изписани в понеделник. По предварителни данни, резултатите за наличие на салмонела и ешерихия коли в храната, давана в детската градина, са отрицателни. Окончателните данни от пробите се очакват до края на седмицата. 

Детска градина "Слънчо" вече работи нормално.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Вирусна чревна инфекция е най-вероятната причина за неразположението на децата от градина "Слънчо"

Вирусна чревна инфекция е най-вероятната причина за неразположението на децата от детска градина "Слънчо" във Варна. Това обаче може да се потвърди едва след три дни, когато излязат резултатите от пробите, взети от Регионалната здравна инспекция -..

публикувано на 28.07.16 в 15:11

Варненската детска градина "Слънчо" остава затворена днес

Варненската Целодневна детска градина „Слънчо“ остава затворена днес, след като 23 деца от заведението на възраст от три до шест години бяха приети в Инфекциозната клиника със симптоми на висока температура, повръщане и дехидратация. Това съобщи директорът..

публикувано на 28.07.16 в 09:47