Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Истанбул се придвижват безплатно за участие в митинги в подкрепа на Ердоган

Снимка: ЕПА/БГНЕС

С решение на градската управа на Истанбул от днес градският транспорт ще превозва безплатно пътници от 20.00 ч. вечерта до 06.00 ч. сутринта. Мярката бе въведена за да се улесни превозването на повече жители на мегаполиса до площадите, където всяка вечер се организират митинги под наслова "бдения за демокрация”. Безплатният превоз през нощта включва само автобусите, метрото и метробусите, а за градските кораби, катамараните, фериботите се заплаща.

На централния площад "Таксим" е построена огромна сцена, където изпълнители и състави всяка вечер изнасят концерти и скандират лозунги в прослава на Турция. Другият адрес на митингите е Късъклъ, в района на Юскюдар на азиатския бряг на Истанбул, където живее президентът Ердоган.

Турският президент Ердоган обяви, че последният митинг за демокрация ще бъде на 7 август в Истанбул, на огромния площад Йени капъ, който побира над 1 милион души. В столицата Анкара с решение на кмета Мелих Гьокчек градският транспорт и метрото ще продължат да превозват безплатно до 8 август.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!