Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извършителят на нападението във влака в Швейцария почина от раните си

| обновено на 14.08.16 в 18:08
Снимка: БТА

27-годишният мъж, който изля запалителна течност във влак в Швейцария и нападна с нож пътуващите в него, е починал от раните си. Това съобщиха от кантоналната полиция в Санкт Гален.

Освен извършителя на нападението във влака, движещ се по границата с Лихтенщайн, от раните си е издъхнал и едни от шестимата пострадали.

34-годишната жена, която е била приета в критично състояние, е била сред пътниците,  залети с най-много от течността. Поради тази причина от полицията предполагат, че тя може да е била и мишена на атаката.

При нападението общо петима души са пострадали, като две от ранените - момичета на 6 и 17 години, остават в тежко състояние. В болница са настанени и останалите потършевши - 43-годишна жена и двама мъже на възраст 17 и 50 години. Шестият пътник, притекъл се на помощ на останалите, не е бил прободен, но е погълнал голямо количество дим.

Полицията е иззела видеозапис от атаката във вагона, от който обаче не става ясно дали нападателят умишлено се е запалил или се е наранил в суматохата, обясни Ханс Петер Крюзи, говорител на кантоналната полиция в Санкт Гален:
27-годишният швейцарец е преминал през вагоните, разливайки по пътя си запалима течност. Тя  се е възпламенила някак, като в този момент мъжът, носещ нож, е успял, махайки с него, да нарани някои от пътуващите, включително и себе си. Нараняванията са сериозни - някои от хората са с тежки изгаряния, а други - с дълбоки прободни рани. За момента не е ясен точният мотив на нападателя.

Домът на 27-годишният мъж е бил претърсен, но няма данни нападението, снанало в близост до гара Салез,  да е терористична атака или политически мотивирано, посочват от местната полиция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!