Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Усложнената обстановка в Сирия след турската инвазия в северните крайгранични райони на страната, е една от централните теми в британския печат.

И след визитата на Байдън в Анкара, Турция остава на конфронтационен курс със Запада и се опитва да води битки на поне три фронта, коментира темата "Файненшъл таймс".

"Гардиън" определя като парадокс ситуацията, при която Турция на практика разполага военни сили в Сирия с американска подкрепа с цел да изтласка обратно кюрдските групировки,които също са подкрепяни от САЩ.

Действията на Анкара в Сирия тревожат Москва, пише "Независимая газета". Турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъществява в Сирия американския "план Б", а съдбата на режима на Башар Асад все по-малко зависи от подкрепата на Русия, коментира изданието. Военните експерти допускат, че предприетата операция "Ефратски щит" за блокиране на турско-сирийската граница ще прерасне в по-активни бойни действия из цялата територия, контролирана от ИДИЛ, пише още в статията.

Очаква се спад в производството на вино с повече от 10% тази година заради силните бури, ударили Франция през април, пише "Гардиън". Районът на Шампан е един от най-тежко пострадалите от студеното време, като ситуацията се предполага, че може да е и по-лоша в долината на Лоара. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!