Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтите на булеварди и улици в София няма да приключат до 15 септември

Евгени Крусев
Снимка: Евелина Стоянова

Ремонтите на улици и булеварди в София няма да приключат до началото на учебната година, тъй като на места се извършват тежки ремонти на подземни комуникации. Всичко възможно ще се направи да се облекчи движението по булевардите "Владимир Вазов" и "Ботевградско шосе", посочи в предаването "Хора, пътища, автомобили" заместник-кметът по транспорт Евгени Крусев. До ноември ще приключат ремонтите на булевард "Черни връх", улиците "Богатица" и "Обиколна":
Санкции ще има. Те са предвидени за всяко закъснение на всеки обект, който се финансира и изгражда от Столична община. Те са както за забавяне на изпълнение, така и за некачествено изпълнение. За тези две неща ние следим постоянно. Строителят ще бъде мотивиран до голяма степен да си свърши работата качествено и в срок. 
Ремонтът на улица "Богатица" засега се изпълнява съгласно предварително одобрения график. Там се изместват много тежки подземни комуникации, изграждат се колектори, както се подменя и тръбопровод. Булевард "Тодор Каблешков" е една от основните пътни артерии, която следва да бъде изградена в София и действително ползите от нея ще бъдат огромни. Там проблемът сега е в отчуждителните процедури, които са спънка пред неговото изграждане. Работим активно по този въпрос и се надявам от догодина поетапно да започнем да изграждаме отделни части от булевард "Тодор Каблешков".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!