Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на столичния квартал "Лагера" ще протестират срещу организацията на движението

Снимка: Евелина Стоянова

Жители на столичния квартал "Лагера" се събират тази вечер на протест срещу организацията на движението с повече еднопосочни улици в района. По този начин само от улица "Мъглен", по която изчакването е до 40 минути, колите могат да излизат на булевард "Цар Борис Трети". Костадин Генов, който живее в "Лагера" посочи:

Това е някакъв пълен абсурд. Вместо да облекчат движението те го натоварват още повече. Трябва да премина през четири улици, за да се прибера в къщи. Бъркотията е голяма, защото тук излизат три квартала "Лагера", "Красно село" и "Овчап купел". В момента се затваря горе на "Красно село" и тука ще стане лудница голяма и няма да има влизане и излизане от този квартал.

Експерти ще решават как да променят новата организация на движение в "Лагера". Зам.-кметът по транспорт в София Евгени Крусев обобщи:
Държа да подчертая, че новата организация на движение е направена вследствие на искания от местните жители, също така искана и от районната администрация. Днес ще се съберат всички експерти от страна, както на Столична община, местната администрация, на КАТ "Пътна полиция", които реално отговарят за организацията на движението и да вземем едно решение, което да удовлетвори потребностите на хората, така че да улесни, а не да затрудни тяхното придвижване в квартала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!