Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на квартал "Лагера" на протест заради въвеждането на еднопосочни улици

| обновено на 30.08.16 в 20:21
Снимка: БГНЕС
Жителите на столичния квартал "Лагера" се събраха на кръстовището между улица "Мъглен" и "Пиър О' Махони", за да изразят недоволството си от новата организация на движение, съгласно която голяма част от улиците в квартала са еднопосочни.

Единственият изход от "Лагера" е улица "Мъглен", на която изчакването е до 40 минути. Жителите на квартала посочват, че обикалят три пресечки, за паркират автомобилите пред домовете си.

След затварянето на улица "Житница" заради строежа на третата линия метрото за жителите на три квартала - "Красно село", "Лагера" и "Овча купел", улица "Мъглен" е единствената алтернатива за изход към булевард "Цар Борис III". Хората са недоволни, че, заради новото въвеждане на еднопосочно движение по повечето от улиците, те не могат да стигнат до домовете си:

Много е лошо! Аз съм тук от 75 години, но такова нещо не е имало. Не мога да си изляза от гаража.

Живущите в блок 53 изобщо не могат да влязат отникъде, защото еднопосочното движение спира и никой не може да си паркира колата пред блока. Еднопосочният знак не ни дава възможност да се приберем вкъщи.

Доста е натоварено тук и това принуждава хората да нарушават забранителните знаци, за да могат да излязат към "Гешов“, където на практика е празен булевардът, казаха за "Хоризонт" протестиращи.

След среща на заместник-кмета по транспорта в София Евгени Крусев с представители на  районната администрация, с жители на квартала и с експерти от КАТ се е стигнало до решение, че три от улиците в квартал "Лагера" отново ще бъдат двупосочни. Това ще се случи до края на седмицата, а улиците са - "Троянски проход", "Мъглен" и "Смолянска".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!