Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кохей Като- японският „самурай“ в състава на „Берое“: „Истинският професионалист трябва да живее за футбола“

През вече изминалия трансферен прозорец „Берое“ привлече един от най- колоритните чужденци идвали някога в Стара Загора. Неговото име е Кохей Като. 27 годишният японец, роден в град Вакаяма, за кратко време успя да впечатли с представянето си „зелените“ фенове в града под липите. Официалният дебют на Като за „Берое“ бе в първата среща срещу финладския шампион „ХИК“(Хелзинки). Още тогава феновете по трибуните признаха класата, която футболистът от страната на изгряващото слънце притежава. Той бе избран за играч на мача при победа над Славия, а в 5-я кръг от Първа професионална лига отбеляза гола, донесъл трите точки на беройци срещу „Пирин“

„Ако искаш да се развиваш като футболист, да си полезен на колектива, трябва да живееш с мисълта за футбола“, категоричен е Като.

Какво е мнението на японския халф за обстановката в „Берое“, каква е оценката му за старта на сезона и колко трудно е да говориш на български, може да чуете в интервюто на Кохей Като за Радио Стара Загора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов баскетболист в "Берое"

Ново попълнение обяви мъжкият баскетболен отбор на „Берое“. Това е младежкият национал на България Кръстомир Михов. Той подписа договора си с клуба и ще започне подготовка под ръководството на Даниел Клечков в началото на септември. Кръстомир Михов е..

публикувано на 12.08.24 в 19:08

Мирослав Миндев: В Асеновград стигнахме до равенство, но за футбол е трудно да говорим

"Изиграхме мъжки мач при гостуването в Асеновград. Там традиционно се играе много трудно. Теренът бе ужасен и според мен не отговаря на условията за ниво В група. Освен това публиката се държи крайно агресивно. Мачът завърши 0:0, но реално футбол нямаше..

публикувано на 12.08.24 в 11:52

Георги Каменов: Имаме доста нови играчи, нормално е първите срещи още да не сме стиковани

"Втора загуба от началото на шампионата в Югоизточната В група за нас. След неуспеха срещу "Марица" Милево с 0:2 като гости сега като домакини допуснахме обрат от "Марица " Пловдив с 1:2. Първото полувреме играхме добре и имахме няколко добри..

публикувано на 12.08.24 в 11:19

Емил Ангелов: Успяхме да вземем трите точки в Хасково

"След загубата у дома на старта на първенството в Югоизточната В група от тима на "Ямбол" сега успяхме при гостуването на "Саяна" да победим в Хасково. Съставът на домакините е сред най-добрите в групата, но ние се възползвахме от наша възможност и в..

публикувано на 12.08.24 в 11:00

Атанас Апостолов: Доволен съм от играта и победата ни в Раковски

"Постигнахме втора победа и то като гости в Раковски над тима на "Секирово" с 3:0. Ако трябва да съм откровен не съм очаквал подобно цифрово изражение в наша полза. Първата част домакините още в началото си вкараха автогол, след това и двата тима..

публикувано на 11.08.24 в 15:22

Живко Желев: Още ми е трудно да повярвам какво се случи в първите ни мачове

"Загубихме домакинството от "Свиленград". Нямам обяснение за това, което се случи и крайното 0:1. Ударихме три греди и поне на два пъти почти на празна врата не можехме да реализираме попадения. След загубата на старта от "Гигант" с 0:3 и втората..

публикувано на 11.08.24 в 14:51

Иван Колев: Достойно представяне на спортистите ни в Париж

Иван Колев е президент на Българската федерация по лека атлетика. В разговор с него за Радио Стара Загора той сподели мнението си за представянето на българските спортисти на Олимпийските игри във Франция - 2024 година. "Смятам, че нашите спортисти се..

публикувано на 11.08.24 в 13:46

Тихомир Иванов остана осми в скока на височина в Париж

Състезателят на СКЛА "Берое" Стара Загора Тихомир Иванов спечели осмото място в скока на височина на Олимпийските игри в Париж. Това беше и последното българско участие на игрите.  Иванов направи личен рекорд за сезона като преодоля 2.27 метра от втория..

публикувано на 11.08.24 в 08:00

Ансамбълът по художествена гимнастика първи след квалификацията в Париж

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели първо място на квалификациите на олимпийския турнир в Париж. Възпитаничките на Весела Димитрова останаха втори след тима на Италия при първото си съчетания с обръчи, но излязоха начело при втората..

публикувано на 09.08.24 в 14:10

Георги Колевичин: Следващата ми цел е изкачване на връх Аконкагуа

Георги Колевичин е само на 34 години. Родом от град Разлог, завършил право в СУ "Свети Климент Охридски". Живее и работи в София. От 15 години е по планините на България и други страни извън пределите на нашата Родина. "Наскоро с група от още 2..

публикувано на 08.08.24 в 11:06