Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С "Цимбелин" на Шекспир се открива театралният сезон в Плевен

Снимка: Архив

В Плевен откриват театралния сезон с неиграната в България пиеса на Шекспир"Цимбелин". Режисьор на постановката на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ е Лилия Абаджиева.

С премиерата на 30 септември, Плевен се  включва в световното отбелязване на 400 години от смъртта на великия  Уилям Шекспир. Спектакълът на Лилия Абаджиева се очаква с голям интерес сред театралните среди. На сцената ще си дадат среща актьори от четири поколения. Участват само мъже, какъвто е бил театърът по времето, когато е творил Шекспир. Премиерата е първа на голяма сцена и за новия директор Васил Василев:

Нашето усещане е, че това ще бъде едно от театралните събития в България. Има една единствена цел за българския театър - да бъде фактор в театрална България. В момента групата е изключителна.

"Цимбелин" е премиера и за четирима млади актьори, възпитаници на Стефан Данаилов и на проф. Ивайло Христов. От театъра са подготвили специален жест за всички зрители, които ще закупят билети до 15 септември:

За първи път могат да се видят толкова изящни костюми, които са в епохата на Шекспир, самата сценография е пищна. Всичко на сцената е като една приказка.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!